luni, 14 octombrie 2013

Regula celor 2 minute

În multe cazuri unele lucruri este mai convenabil şi uşor de făcut chiar acum, fără a le lăsa „pe urmă”. Sunt aşa lucruri ca, raspunsul la un mail scurt, de a pune chitanţa pentru serviciile comunale în dosarul cu chitanţe, verificarea unei reviste pentru găsirea unor chestii mişto. Mai bine faci lucrul şi uiţi de el. În final realizăm că lucrurile se mişcă.

 

 

Regula celor două minute sună - ceea ce poţi face în mai puţin de 2 minute, făo acum.

Când se aplică regula celor 2 minute.

Deci, aplicarea unei reguli se axecută când apare necesitatea în aplicare a ei. Principiul universal – dacă aveţi de făcut un lucru, în primul rând stabiliţivă dacă este necesar să-l executaţi acum, şi dacă DA, atunci va dura aceasta mai puţin de 2 minute? Dacă întradevăr DA – atunci executaţi-l chiar acum. Dacă nu – transferaţi-l pe altă dată.


Deprinderea

Sistemul unic de executare a lucrurilor aici nu se termină, dar dezvoltarea deprinderilor de a executa lucrurile , mai ales cele ce necesită mai puţin de 2 minute,  vă va da posibilitatea să măriţi semnificativ performanţele. Această deprindere vă va economisi o mulţime de timp şi nervi.
Desigur, 2 minute – sunt un timp pur convenţional. Dar avînd la dispoziţie mai mult timp acestea pot fi 5 minute. Nu e nimic daca execuţia oricărei lucrări va dura 3 minute jumătate în loc de 2. Chiar şi dacă aceasta va dura şi 20 de minute, ulterior veţi şti cît timp este necesar pentru asemenea lucrări, şi veţi avea posibilitatea să planificaţi din timp durata executării lucrului.
Multe lucrări casnice pot fi executate în mai puţin sau în 2 minute. Aranjarea hainelor la locul sau în dulap poate să ocupe nu mai mult timp decît să fie aruncată unde se nimereşte. În perspectivă în încăpere este curat şi aranjat – cînd totul este aranjat la locul său sau este o deyordine totală cînd lucrurile sunt aruncate pe unde se nimereşte şi periodit vă ia timp să le aranjaţi la locul lor.
Pote să fie că un lucru oarecare nu îşi are locul său stabilit – aceste lucruri deseori şi se află aruncate pe unde nimereşte. Deci iată şi momentul să stabiliţi locul lucrurilor(obiectelor) şi aceasta cel mai bine de facut în apropierea locului unde lucrul dat se foloseşt. De ex. Cărţile pe raft , jucăriile în sacul cu jucarii etc.

Cauza dezordinii

Cauza dezordinii la serviciu, acasa, în mapa inbox cu este în caracterul nostru, este în metodele de lucru de care suntem învăţaţi. Este posibil(şi necesar) să ne învăţăm să fim ordonaţi. Studiind cum se face şi aplicînd în practică ne vom creea deprinderi în a fi ordonaţi. Şi ca rezultat deprinderile cu timpul devin ceea ce se numeşte „caracterul personal”.

Concluzii

Deprinderea de a urma unei reguli: dacă în trecut nu aţi avut aşa deprindere sau executaţi orice lucrari fară să le daţi prioritate, executatrea lucrărilor care i-au pînă la 2 minute  poate aduce rezultate înalte. Fiţi ordonaţi şi viaţa Dumneavoastră se va schimba spre bine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu